De mooiste keramiek vindt u verzameld in het Princessehof. Van prachtige art-nouveaukeramiek en een internationaal befaamde Mingcollectie tot kunst van bijvoorbeeld Picasso en Dutch Design. Naast de presentaties van de museumcollectie organiseert het museum spraakmakende tentoonstellingen.

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
11:00 - 17:00
Woensdag
11:00 - 17:00
Donderdag
11:00 - 17:00
Vrijdag
11:00 - 17:00
Zaterdag
11:00 - 17:00
Zondag
11:00 - 17:00

Op afstand

Zuivelhoeve Leeuwarden

De oorsprong van de Zuivelhoeve winkels voert terug naar 1981. Het meest verkochte product uit dit eerste boerderijwinkeltje was Boer’n Yoghurt, vers in een emmertje geschept met aardbeien onderin. Inmiddels heeft de boerderijwinkel van toen zich ontwikkeld tot een keten van winkels met een uitgebreid assortiment kaas, noten en andere heerlijkheden. Mooie panden op bijzondere plekjes, zo ook deze winkel in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden!

Lees meer!

De Walrus Leeuwarden

Heerlijk uit eten in ons sfeervolle restaurant. Wij serveren diverse voorgerechten en heerlijke vis en vlees gerechten, ook staan er vegetarische gerechten op onze kaart. Kortom kom ook eens genieten van ons sfeervolle restaurant in Leeuwarden met uitzicht over het centrum! Natuurlijk bent u ook van harte welkom om ons restaurant in Sneek eens te bewonderen met geweldig uitzicht over de Sneker binnenstad.

Lees meer!

Douwe Egberts Cafe Leeuwarden

Tijdens een vakantie in New York, waar hij op elke straathoek koffietentjes tegenkwam, kreeg Patrick van Erven het idee om een eigen koffiecafé te starten. Vijf jaar later werd zijn idee werkelijkheid. Op de hoek van Doelesteeg en het Ruiterkwartier opende hij, samen met zijn vader, in de zomer van 2011 de deuren van het Douwe Egberts Café in Leeuwarden. Sindsdien is het koffie wat de klok slaat. “Onze missie? Wij willen onze gasten een gezellige huiskamer bieden, waarin de lekkerste koffie geserveerd wordt door enthousiaste en vakbekwame barista’s. En volgens mij lukt dat aardig, want jong en oud voelt zich hier thuis. Van wandelstokken tot kinderwagens en van studieboeken tot laptops: ik zie van alles voorbij komen!”

Lees meer!

Fries Museum Leeuwarden

Of je nu een geboren en getogen Fries bent of je komt voor het eerst in deze provincie, het Fries Museum moet je beleefd hebben. Het staat doorlopend bol van spannende activiteiten en tentoonstellingen. Bovendien is een bezoek aan het museum prima te combineren met een heerlijke lunch in Café Thús, een filmpje in Slieker of een dagje shoppen in Leeuwarden.

Lees meer!

Doppio Espresso Leeuwarden

Deze vestiging zit in hartje centrum van Leeuwarden. De espressobar zit in een heerlijk doorzonpand en maakt deel uit van de ontwikkeling "Nieuw Zaailand". Nieuw Zaailand is het bruisende winkelcentrum van Leeuwarden met een compleet aanbod van kwalitatief hoogwaardige winkels. Daar mag een Doppio Espresso vestiging niet ontbreken. Binnen is volop ruimte om rustig te genieten van het heerlijke assortiment. We schenken niet alleen koffie en thee, maar hebben ook een pilsje of wijntje voor in de namiddag of avond. Vanzelfsprekend hebben we ook een verse lunch met biologisch brood.

Lees meer!

MIN12 Kelders Leeuwarden

Voor de lekkerste ijsjes moet je bij MIN12 zijn, naast vestigingen in Sneek, Drachten, Harlingen, Lisse en Vlieland bevinden er zich ook twee vestigingen in Leeuwarden. Één aan de stationsweg en één aan Kelders. Hottie de Graaf biedt maar liefst 24 verschillende smaken ijs aan, midden in het centrum van Leeuwarden.

Lees meer!

Man's Topshop Leeuwarden

De echte herenkledingwinkel in Leeuwarden. Voor de man die op zoek is naar zakelijke, informele kleding kan zeker terecht bij Man's Topshop. Service staat hier op de eerste plaats; iedere man moet met een fijn gevoel de deur uitlopen en tot in de puntjes zijn geholpen.

Lees meer!

Broodje Bewust Leeuwarden

roodje Bewust is dé nieuwe selfservice-lunchroom van Leeuwarden, waar je kunt genieten van de lekkerste biologische en natuurlijke broodjes en andere lunchproducten. Ook kun je bij ons terecht voor heerlijke koffie, thee en sappen. We gaan veel werken met streekproducten, zodat we een verantwoorde oorsprong kunnen waarborgen. Samen streven we naar een betere kwaliteit van eten en drinken; beter voor het milieu, beter voor leveranciers en boeren, beter voor dieren en beter voor jouw gezondheid.

Lees meer!

Amicaal Grou Grou

Een wijn-, tap- en eethuis in één, dat is Amicaal in Grou. Zoals de naam al zegt, draait het hier om een gezellig moment met vrienden of familie. De sfeer is huiselijk waardoor iedereen zich er snel thuis voelt. U kunt er genieten van een lekkere lunch, diner of gewoon een kop koffie. Er zijn veel soorten wijn en bier verkrijgbaar om je maaltijd compleet te maken.  's Zomers kunt u plaats nemen op het terras met uitzicht op het oude centrum van Grou en tijdens de winter in de gezellige huiskamer met open haard. De menukaart kenmerkt zich door gerechten met lokale producten en een wereldse bereiding. Amicaal is te vinden aan het Halbertsmaplein in het hartje van Grou. Een unieke locatie in het midden van het 'ouderwets' gezellige centrum. Na een dagje recreëren in het dorp of in één van de prachtige natuurgebieden rondom Grou kunt u genieten in het café, het restaurant of zomers op het grote terras. U kunt kiezen uit een uitgebreide selectie wijnen of één van diverse bieren van de tap. Daarnaast serveert Amicaal heerlijke en gevarieerde lunch- en dinergerechten die met zorg zijn samengesteld door het keukenteam. Of u nou houdt van vlees, vis of vegetarisch, u slaagt altijd in het wijn-, tap- en eethuis Amicaal. Wanneer u een bezoek brengt aan Amicaal zult u het niet snel voor mogelijk houden dat u zich in een eethuis verkeerd,  maar bij Amicaal verzekeren ze, mede door de dagverse streekproducten die op wereldse wijze zijn bereidt, dat u blij verrast naar huis zult gaan. Wij hopen u snel te mogen begroeten in Grou.

Lees meer!

Silersshop Grou

In Grou, een watersportdorp bij uitstek, kunt u niet om de Silersshop heen. Gelegen in het hartje centrum kun je kiezen uit het ruime assortiment van de slijterij Silersshop. Een Silersbitter voor jezelf of luxe verpakt voor een ander. Alles is verkrijgbaar bij de Silersshop.

Lees meer!

 

Contact

Grote Kerkstraat 11
8900CE Leeuwarden
+31 (0)58 294 89 58

Voorzieningen