Het politiebureau aan de ds. L. Tinholtstraat 2 in Koudum toverden Janny Pruiksma en Nico Kuijper in 2005 om tot het sfeervolle en huiselijke B&B/Pension Perruque. Het enige wat nog aan de sterke arm herinnert, zijn de namen van de kamers. De eigenaren lieten zich inspireren door de functies van kamers op het politiebureau, zoals de verhoor-, adjudant- en wachtmeesterkamer om er een paar te noemen. Verder is de zakelijkheid en de uniformiteit van de Hermandad ver te zoeken. ,,We willen gemoedelijkheid uitstralen, de warme huiselijkheid”, omschrijft Janny Pruiksma de sfeer.

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Op afstand

Bakkerij de Vries Koudum

In onze bakkerij wordt dagelijks vers gebakken. Brood Beschuit Roggebrood Oranjekoek onze specialiteit Gebak in vele soorten Vlaaien Bruidstaarten Foto-taarten Elfsteden koek En natuurlijk de Koudummer Spijs koek Winkel Deze producten vind u in de winkel waar u snel en vriendelijk te woord wordt gestaan. Al u speciale wensen hebt zoals b.v. een naam op een taart bent u bij ons aan het juiste adres.

Lees meer!

Pitch & Putt Koudum

Pitch & Putt is het korte golf. Het wordt gespeeld op speciale golfbanen in Nederland die toegankelijk zijn zonder golfervaring.

Lees meer!

Galamadammen Koudum

Hotel Galamadammen in Friesland is direct gelegen aan het water (Elfstedenroute) en bevindt zich op korte afstand van de Friese steden Hindeloopen, Stavoren, Workum, Bolsward, Sneek, IJlst en Sloten. Daarnaast liggen de Gaasterlandse bossen en het IJsselmeer op circa 5 km afstand. Galamadammen is qua ligging één van de mooiste hotels van Friesland. Overnachten bIj hotel Galamadammen... Hotel Galamadammen heeft ruime hotelkamers, restaurant en een terras aan het water. Overnachten aan het water, ontdek de unieke mogelijkheden die het hotel, maar ook zeker de omgeving bieden.  Het hotel beschikt over 46 ruim opgezette hotelkamers, een à la carte restaurant met groot terras, een gezellig Havencafé, een verwarmd binnenzwembad, meerdere multifunctionele zalen, sloepverhuur, fietsverhuur en 2 jachthavens met ruim 200 ligplaatsen.  Dineren aan het water... Restaurant Galamadammen verwelkomt u graag voor uw ontbijt, lunch, diner of een kop koffie met gebak of borrel. Met onze unieke ligging tussen 2 meren heeft u altijd een prachtig uitzicht over het Friese water.  Bij mooi weer is het op het terras dan ook heerlijk genieten van de voorbij varende en aan/afmerende schepen. Direct aan de Fluessen... Jachthaven Galamadammen beschikt over 210 ligplaatsen voor boten van 6 tot 17 meter lang en een maximale diepgang van 1,70 meter. De haven heeft een aantal passantenplekken, maar ook seizoen- en jaarplaatsen.   

Lees meer!

Camping Welgelegen Workum

Wolkom (is Fries voor Welkom)bij Welgelegen in Friesland ,het stukje buitenland in Nederland.Welgelegen is perfect gelegen aan de Elfstedentocht route, tussen Workum en Hindeloopen nabij het IJsselmeer in Friesland. Het is een unieke plek om te overnachten op het Friese platteland. Bij onze camping en bed en breakfast van Welgelegen, gelegen aan de Elfstedentocht route, heb je verschillende overnachtingsmogelijkheden in en bij de gerestaureerde, voormalige stolpboerderij. Zo kun je verblijven in een van de bed en breakfast kamers, vakantiehutten of in een bijzondere pipowagen. Daarnaast ben je van harte welkom met je camper, caravan of tent. Welgelegen is een perfecte plek om te overnachten als je de Elfstedentocht route of de Zuiderzeeroute volgt. Wij ontvangen veel surfers, kiters, fietsers van de Elfstedentocht route, wandelaars en gezinnen. Bij Welgelegen geniet je van het pure buitenleven. Velen hebben de weg naar Welgelegen al gevonden door de Elfstedentocht route. Je bent te gast bij Cobie, Ryan en Ian. Wij staan graag voor je klaar en bieden je een prettig verblijf, een gemoedelijke sfeer en veel gezelligheid. De camping en B&B is van 15 maart tot 31 oktober geopend. 

Lees meer!

Ame Gijs Hindeloopen

Ame Gijs is niet alleen een 300 jaar oud Hindelooper volksverhaal, maar sinds twee jaar ook een restaurant, gevestigd aan ’t Oost 8 in het idyllische IJsselmeerstadje. Douwe de Boer en Wendeline Zandstra, in de vakanties en weekeinden bijgestaan door hun dochter Femke-Marije, lieten zich bij de naam inspireren door ame (oma) Gijs, maar houden het verder op het maken van heerlijke gerechten. Zo is bijvoorbeeld de warme wafel met kersen één van de specialiteiten.

Lees meer!

't Stasjons Kofjehús Molkwerum

Op culinaire ontdekkingsreis bij restaurant 't Stasjons Kofjehús en de Kookstudio. Ontdek alle mogelijkheden die wij u bieden...! Wij maken het al onze gasten naar de zin, door goede en betaalbare gerechten op tafel te zetten. U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal gerechten, zodat het voor een ieder mogelijk is de juiste keuze te maken. Wij staan u, als u dat wilt, met raad en daad bij in de vorm van suggesties of culinaire adviezen.

Lees meer!

Restaurant Sluiszicht Workum

Restaurant Sluiszicht is gevestigd in een monumentaal pand aan Sud 119, wat voorheen in gebruik is geweest vanaf 1877 door ver “REHOBOTH“, onder leiding van Ds. Heineken. In 1909 werden de petroleumlampen vervangen door gaslampen wat de verlichting erg verbeterde. In 1940 werd Rehoboth door de opbouwdienst gevorderd en kon men niet meer vergaderen, in de naoorlogse jaren zakte het aantal leden tot onder de tien. Tot het hoofdgebouw in november 1961 verkocht werd aan een aannemer die later ook eigenaar werd van het later aangebrachte bijgebouw.

Lees meer!

De Koebrug Stavoren

In het kleine stadje Stavoren bevindt zich een gezellig Schots restaurant met whiskybar, waar u kunt genieten van bijzondere gerechten. Als u eens wat anders wilt, is het restaurant echt een aanrader. De Schots geklede gastheer en gastvrouw, Siebe en Stefanie, zorgen voor een aangename avond in ontspannen sfeer.

Lees meer!

Vrouwe van Stavoren Stavoren

Aan de oude haven van Stavoren vindt u Hotel-Restaurant-Serre “De Vrouwe van Stavoren”. Een bijzonder fraaie ligging met uitzicht op een fascinerend schouwspel van komende en gaande zeiljachten en traditionele schepen als klippers, schoeners en andere grote platbodems. Dit alles gadegeslagen door de spiedende blik van het “Vrouwtje van Stavoren”, die naast de oude sluis alle schepen in de gaten lijkt te houden. De sfeer van vroeger, het comfort van nu. Beide vindt U terug in “De Vrouwe van Stavoren”. Het restaurant biedt U een veelheid aan gevarieerde gerechten .Naast de traditionele gerechten bieden wij U, hoe kan het ook anders, een royale keuze in fijne visspecialiteiten. De hotelkamers zijn geriefelijk ingericht en deels voorzien van douche, toilet en kleuren-tv. De kamers in de nieuwe hotelvleugel zijn nog ruimer van opzet en tevens voorzien van radio, telefoon en een ligbad.

Lees meer!

't Havenhoofd Stavoren

’t Havenhoofd staat op een bijzondere plek in Stavoren, op een pier middenin de haven en vlakbij het treinstation. Het restaurant heeft een groot buitenterras, een uitgebreide menukaart, snackbar en de gezellige feestzaal Down Under. Met uitstek een mooie locatie voor bruiloftsfeesten, partijen en personeelsfeesten!

Lees meer!

 

Contact

Janny Pruiksma & Nico Kuijper
Ds. L Tinholtstraat 2
8723CX Koudum
+31 (0)514 52 33 37

Voorzieningen