Veenstra\'s Vishal aan de Helling 44 in Heeg is als ware het een paviljoen gevestigd aan het water in Heeg. Voor de automobilist is het even zoeken, volg het bord in de Molefinne, maar eenmaal gevonden is de beloning daar. Voor de varensgast daarentegen is er bijna geen ontkomen aan. Vanaf het water tegenover jachthaven De Eendracht nodigt de vishal op de route naar de dorpskom uit om er aan te meren. Maaike Veenstra, die de zaak al bijna dertig jaar runt, heet u van harte welkom.

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Op afstand

Hoora Heeg Heeg

Of u nu een dagje of weekend wilt zeilen, met een grote groep op pad gaat of gezellig met de kinderen, bij Hoora bent u altijd aan het juiste adres. Hoora staat bekend om haar kwaliteit en gastvrijheid. ,,We denken graag mee met de klant. Er is in overleg van alles mogelijk bij ons”, vertellen Taco en Katelijne enthousiast.

Lees meer!

Aan het Water Heeg

Veelzijdige gastvrijheidIn natuurgebied De Gouden Boaijum, tussen prachtige Friese meren als het Heegermeer, de Jelteslaet, de Waldseiner Rakken, vind je het best bewaarde geheim van Heeg: recreatiebedrijf Aan Het Water.Chris en Marian hebben van gastvrijheid hun beroep gemaakt. Ze runnen een veelzijdig bedrijf met veel mogelijkheden.De bed & breakfast-accommodatie beschikt over comfortabele en sfeervolle kamers, een gezellige gastenruimte en een terras aan het water. In overleg te boeken als exclusieve groepsaccommodatie.De vakantiehuizen zijn luxueus, aan het water gelegen en beschikken over heerlijke, ruime tuinen en privé-steigers. Je vaart vanuit je huis zo het Heegermeer op.Wij beschikken over een gevarieerde huurvloot. Van (electrische) sloep tot Polyvalk. Ze liggen klaar bij aankomst!Boek rechstreeks via onze website AanHetWater.nl. Ook vind je daar onze aantrekkelijke arrangementen en aanbiedingen.Tot ziens aan het water!

Lees meer!

Flyboardclinic Heeg

Flyboarden, wellicht heb je het eens op tv gezien of op een van de vele braderies of festivals. Salto’s, duikvluchten, de gekste stunts worden in en boven het water uitgehaald. Flyboarden, de nieuwste rage in de extreme watersport. En hoogstwaarschijnlijk dacht je ‘wat gaaf’, ‘wat knap’ en ‘dat kan ik vast niet’. Maar niets is minder waar. Iedereen kan namelijk flyboarden! In zo’n 20 minuten tijd voel je je zo vrij als een vogel. Vlieg waar je maar wilt en hoe hoog je maar wilt, maak scherpe bochten en duikvluchten. Ervaar de ultieme vrijheid en boek samen met je vrienden, familie of collega’s een clinic flyboarden! Na vijf minuten heb je de basistechniek al onder de knie! Zelf Flyboarden Wil je ook Flyboarden? Bel 06-51001191. In overleg, en bij minimaal 5 deelnemers kunnen we het Flyboarden aanbieden op diverse locaties in Noord- en Midden-Nederland. Wij Flyboarden zolang de temperatuur boven de 10 graden celsius is. Natuurlijk hebben wij ook goede wetsuits voor jullie!

Lees meer!

Sloepentocht Heeg Heeg

Sloepentocht Heeg Beleef, ontdek en geniet!In 2014 is Sloepentocht Heeg gestart om bezoekers kennis te laten maken met de mooiste plekjes van Heeg en haar omgeving. Het Heegermeer is verbonden met alle vaarwegen in Friesland en is zeer centraal gelegen. Wij hebben zelf een prachtige reddingssloep ‘Grey Lady’, geschikt voor grote groepen en zeer geschikt voor dagtochten.Wij organiseren onze tochten voor particulieren en bedrijven. Met een borrel of een picknick, overdag of ’s avonds. Het Skûtsjesilen én de wedstrijden tijdens de Sneekweek kunnen bijvoorbeeld gevolgd worden vanaf het water.Maatwerk is ons visitekaartje, wij denken graag met je mee. Sloeparrangementen, sloepverhuur en bijzondere locaties in Heeg om te overnachten of te vergaderen. In het hoogseizoen (mei, juni, juli en augustus) organiseren wij Theater aan het Water in de historische Friese Tjotter jachtwerf Piersma, in samenwerking met Hotel De Watersport. Voorstellingen in combinatie met sloepvaren, borrelen en lekker eten.

Lees meer!

Karin Van Der Kroon Design Heeg

In het atelier annex winkel bij de brug aan de Skatting 71, waar het hart van Heeg klopt, worden unieke sieraden en miniaturen op ambachtelijke wijze ontworpen en vervaardigd naar wens in goud of zilver,  Kijk gerust eens op mijn website. www.kroondesign-heeg.nl ..... natuurlijk bent u van harte welkom in de winkel waar ik u met plezier laat zien wat er allemaal mogelijk is. Met vriendelijke groet en tot ziens    Karin van der Kroon

Lees meer!

De Watersport Heeg

Bij de naam De Watersport Heeg moet het woord ´terras´  in een adem toegevoegd worden. Op de vlonders aan het water, waarlangs de boten door de draaibrug naar de poelen varen, is er altijd wat te zien. Bij mooi weer kan er heerlijk in het zonnetje worden gezeten en bij slechter weer is het ook onder de verwarmde overkapping goed vertoeven. De deuren van De Watersport openen al vroeg voor ontbijt of koffie met gebak. Daarna is het de hele dag een komen en gaan van fietsers, zeilers, skûtsjesilers, winkelend publiek of gewoon voorbijgangers. Het plekje aan het water is ook te mooi om links te laten liggen of je nu met auto, fiets of boot passeert. Gewoon even genieten…  Op de menukaart van De Watersport staan streekgebonden gerechten maar ook gerechten van ver weg. Chef-kok Patrick Jelsma zorgt met zijn keukenteam voor een wisselende kaart met leuke en smaakvolle weekmenu’s en originele specials. Daarnaast worden speciale barbecuearrangementen aangeboden. Vis, vlees en groente wordt dagelijks vers aangeleverd door de leveranciers. ,,De keuken is van tien tot tien open”, aldus Linda Nagelhout en Klaas-Reyer Dekker, die met hun enthousiast team de bezoekers een warm welkom heten. Naast een originele menukaart heeft De Watersport een uitgebreid aanbod van open wijnen en speciale bieren, zowel van het vat als van de fles.  Tevens heeft sfeervolle Grand-Café – Restaurant en het prachtige terras een naastgelegen hotel met 14 comfortabele kamers, allen voorzien van losse boxsprings, een eigen badkamer met ligbad en een balkon of terras die deels aan het water zijn gelegen. Deze kamers worden los maar ook in combinatie met arrangementen verhuurd. Het hotel telt 14 tweepersoonskamers die ook als gezinskamers kunnen worden gebruikt.      Regelmatig is er live muziek of een DJ op het terras om de Watersporters een onvergetelijke avond te bezorgen.  ’s Winters wordt het terras van De Watersport Heeg omgetoverd tot een sfeervol winterterras met kachels, vuur, Gluhwein en Chocorum. “ Winterbar Heeg”  is al een bekend fenomeen in de regio. De Watersport Heeg; een allround en multifunctionele locatie die u niet snel zult vergeten!  

Lees meer!

Eetcafé De Boeier Heeg

In het centrum van Heeg aan de Harinxmastraat zit het altijd gezellige café restaurant De Boeier. Voor Zowel lunch, diner of een kopje koffie, men is er van alle markten thuis.

Lees meer!

Weduwe Harinxma Heeg

Zeezeilers Dirk en Linda seizoen restauranthouder in Heeg Dirk Schaap en Linda de Boer runnen sinds vijf jaar visrestaurant Weduwe Harinxma aan de Harinxmastrjitte 40 in Heeg. Ze zeilden de hele wereld rond om uiteindelijk hun bestemming in Nieuw Zeeland te vinden. ,,Daar zag ik op internet dat dit in Heeg te koop stond”, vertelt Linda. De twee hadden in 2002 Nederland met een zeiljacht verlaten op zoek naar een bestemming waar ze een restaurant konden beginnen. Ze delen de passie zeilen en koken en de wens ergens aan te meren voor het vestigen van een eigen restaurant. In Vancouver en Nieuw Zeeland neusden ze rond, maar vonden niet wat ze zochten. Het moest klein zijn. Het pand in hartje watersportdorp Heeg was het helemaal. In de drukke zomermaanden maakt chef-kok Dirk culinaire hoogstandjes en is Linda gastvrouw. In de winter kan de deur daar op slot en zoeken de twee de zee op om daar ook weer inspiratie op te doen voor gerechten in het restaurant.  Ze delen de passie zeilen en koken en de wens ergens aan te meren voor het vestigen van een eigen restaurant. In Vancouver en Nieuw Zeeland neusden ze rond, maar vonden niet wat ze zochten. Het moest klein zijn. Het pand in hartje watersportdorp Heeg was het helemaal. In de drukke zomermaanden maakt chef-kok Dirk culinaire hoogstandjes en is Linda gastvrouw. In de winter kan de deur daar op slot en zoeken de twee de zee op om daar ook weer inspiratie op te doen voor gerechten in het restaurant. Dit jaar zeilden ze met hun zeilboot "Jade" van Curaçao/Bonaire naar Puerto Rico en daarna naar de Spaanse, Amerikaanse en Engelse Maagden Eilanden. Vanuit daar weer terug naar Bonaire met wederom eind bestemming Curaçao. Totaal 1515 NM! Als de boten in Heeg weer uit de stalling komen en het nieuwe seizoen ontluikt, staan Dirk en Linda weer te popelen om hun gasten te verwennen in het visrestaurant. En als in oktober het seizoen in Heeg voorbij is, hijsen ze enthousiast zelf de zeilen.   De foto’s aan de wand tonen de zeilpassie, de heerlijke geur uit de keuken die andere liefhebberij.  Fijnproevers kunnen zich laten verwennen met heerlijke vis uit Fries boezemwater of kingfish, botervis, roodbaars en snapper in het sfeervolle restaurant, waar het op zomerdagen ook goed toeven is op het knusse terras. ,,Het eten dat we bieden is ook gerelateerd aan onze reizen. We presenteren visgerechten uit alle windrichtingen.” Bij de Weduwe Harinxma raak je niet uitgegeten en kan het erg laat worden als Dirk en Linda eenmaal over hun zeilreizen vertellen.

Lees meer!

Touwspecialist.nl Heeg

Touwspecialist is de (web)winkel van Roelof Fopma en Ruurd Jouke van Wieren. Vanuit hun winkel in Heeg leveren zij diverse touwoplossingen voor de interieur, bouw watersport en agri sector. Het aanbod bestaat uit dyneema lijnen, gekleurde koorden en natuurtouwen zoals sisal, hennep, katoen en manilla.

Lees meer!

Zeilinstituut De Bird Heeg

Zeilinstituut De Bird, gelegen aan de Idzegaasterpoel, is al jaren een vertrouwt adres als het om zeilopleidingen gaat. Door de unieke locatie, mooie accommodatie en professionele staf hebben jongeren van elke leeftijdscategorie een onvergetelijke zeilvakantie; het is namelijk watersport voor en watersport na.

Lees meer!

 

Contact

De Helling 44
8621CL Heeg
0515 44 24 56

Voorzieningen