It Pottebakkershûs, waar biologische vis- en vegetarische gerechten op de menukaart staan. Daarnaast kunt u er genieten van een heerlijke high tea en een uitgebreide Tapas kaart. Zoals de naam misschien al verklapt, is het restaurant tevens de werkplaats van de pottenbakker. Achterin het pand van het restaurant wordt dagelijks het keramiek gemaakt wat in het restaurant wordt gebruikt. Al het keramiek wat gebruikt wordt in het restaurant is tevens te koop.

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
11:00 - 22:00
Woensdag
11:00 - 22:00
Donderdag
11:00 - 22:00
Vrijdag
11:00 - 22:00
Zaterdag
11:00 - 22:00
Zondag
11:00 - 22:00

Op afstand

Pakhuys in de Steegh Workum

Akke Bleeker heeft samen met Johanna Boringa twee bijzondere kledingzaken in Workum. Aan de Merk 25 verkopen ze in de winkel met de naam van het adres ‘Merk 25’ exclusieve kleding in grote maten en in de steeg dat zo van het stadshart naar de weilanden achter de stad loopt, runnen ze op Tillefonne 4 de kledingzaak; Pakhuys in de Steegh. Deze winkel verkoopt kleding in zowel kleine als grote maten.

Lees meer!

Aan de Wymerts Workum

Workum is een goede uitvalsbasis voor de toerist om de Zuidwesthoek te ontdekken, maar ook de vermoeide reiziger komt er aan zijn trekken. Hotel aan de Wymerts is niet alleen een hotel, maar tevens een wellness waar u heerlijk kunt ontspannen. En dat is niet alleen voorbehouden aan de hotelgasten.

Lees meer!

Restaurant Sluiszicht Workum

Restaurant Sluiszicht is gevestigd in een monumentaal pand aan Sud 119, wat voorheen in gebruik is geweest vanaf 1877 door ver “REHOBOTH“, onder leiding van Ds. Heineken. In 1909 werden de petroleumlampen vervangen door gaslampen wat de verlichting erg verbeterde. In 1940 werd Rehoboth door de opbouwdienst gevorderd en kon men niet meer vergaderen, in de naoorlogse jaren zakte het aantal leden tot onder de tien. Tot het hoofdgebouw in november 1961 verkocht werd aan een aannemer die later ook eigenaar werd van het later aangebrachte bijgebouw.

Lees meer!

De Haan Watersport Workum

Watersportvakantie in Friesland? De Haan Watersport organiseert uw zeilvakantie op maat. Naast de verhuur van polyvalken en sloepen verzorgen wij uw bungalow aan het water, camping of HotelTour. Bedrijfsuitje, familie dag of groepsuitje aan het water? Bij de Haan Watersport maken we een passend programma! Ook booteigenaren kunnen wij van dienst zijn met onze jachthaven in het centrum van Workum. Wij verzorgen winterstalling, passantenplaatsen, vaste ligplaatsen en hellingen.

Lees meer!

Watersportwinkel De Liefde Workum

Watersportwinkel De Liefde beschikt over een zeer ruim assortiment watersport- artikelen. Onder andere een grote voorraad RVS bevestigingsmaterialen, touwwerk voor bijna alle toepassingen en een uitgebreide collectie verven. Daarnaast kunt u ook voor het interieur van uw schip ons terecht. Een impressie van de winkel vindt u onder het menu WINKEL. De watersportwinkel is gelegen aan de doorgaande vaarroute nabij het centrum van Workum. Als extra service kunt u bij ons aanleggen en uw schip voorzien van brandstof en water. Tevens beschikt de kade over een afzuigpunt voor bilge- en vuilwater. Ook doet de winkel dienst als havenkantoor voor de bijbehorende jachthaven. Jachthaven Bouwsma beschikt over 115 ligplaatsen geschikt voor boten variërend van 6 tot 15 meter.

Lees meer!

Camping Welgelegen Workum

Wolkom (is Fries voor Welkom)bij Welgelegen in Friesland ,het stukje buitenland in Nederland.Welgelegen is perfect gelegen aan de Elfstedentocht route, tussen Workum en Hindeloopen nabij het IJsselmeer in Friesland. Het is een unieke plek om te overnachten op het Friese platteland. Bij onze camping en bed en breakfast van Welgelegen, gelegen aan de Elfstedentocht route, heb je verschillende overnachtingsmogelijkheden in en bij de gerestaureerde, voormalige stolpboerderij. Zo kun je verblijven in een van de bed en breakfast kamers, vakantiehutten of in een bijzondere pipowagen. Daarnaast ben je van harte welkom met je camper, caravan of tent. Welgelegen is een perfecte plek om te overnachten als je de Elfstedentocht route of de Zuiderzeeroute volgt. Wij ontvangen veel surfers, kiters, fietsers van de Elfstedentocht route, wandelaars en gezinnen. Bij Welgelegen geniet je van het pure buitenleven. Velen hebben de weg naar Welgelegen al gevonden door de Elfstedentocht route. Je bent te gast bij Cobie, Ryan en Ian. Wij staan graag voor je klaar en bieden je een prettig verblijf, een gemoedelijke sfeer en veel gezelligheid. De camping en B&B is van 15 maart tot 31 oktober geopend. 

Lees meer!

Ame Gijs Hindeloopen

Ame Gijs is niet alleen een 300 jaar oud Hindelooper volksverhaal, maar sinds twee jaar ook een restaurant, gevestigd aan ’t Oost 8 in het idyllische IJsselmeerstadje. Douwe de Boer en Wendeline Zandstra, in de vakanties en weekeinden bijgestaan door hun dochter Femke-Marije, lieten zich bij de naam inspireren door ame (oma) Gijs, maar houden het verder op het maken van heerlijke gerechten. Zo is bijvoorbeeld de warme wafel met kersen één van de specialiteiten.

Lees meer!

Pitch & Putt Koudum

Pitch & Putt is het korte golf. Het wordt gespeeld op speciale golfbanen in Nederland die toegankelijk zijn zonder golfervaring.

Lees meer!

Ald Herberch Gaastmeer

Droomterras aan water bij  “Yn 'e Iel-aek" Gaastmeer Café restaurant d'Ald Herberch "Yn 'e Iel-aek" in Gaastmeer ligt misschien wel op het mooiste plekje van Friesland. Het is even zoeken, maar degene die de weg ernaar toe eenmaal gevonden heeft, komt zeker terug, weten de uitbaters Rick en Catrien Feld uit ervaring. Met de boot is het even omvaren op de route tussen Workum en Heeg en dat geldt ook voor automobilisten naar het verder doodlopende dorp. Anders is dat voor de fietsers die bij het terras bij d’Ald Herberch over de brug door de landerijen met het pontje over kunnen naar It Heidenskip en Gaasterland. In omgekeerde richting is het de kortste fietsroute door de weilanden vanuit Gaasterland naar Sneek. Ook beschikt d’Ald Herberch over oplaadpunten voor uw elektrische fiets, tijdens het opladen kunt u prima bij ons terecht! Hoe dan ook het terras nodigt uit om even weg te dromen en wie de kaart leest, loopt het water al in de mond. Natuurlijk is er koffie met gebak, maar er zijn ook diverse dagschotels en plates met vers fruit en groenten om energie van te krijgen. Wie meer tijd heeft, en dat zou iedere passant zich hier moeten gunnen, gaat eens lekker zitten om te genieten van wat de Herberch culinair op visgebied te bieden heeft.   De herberch krijgt namelijk snoekbaars en paling aangeleverd van de lokale vissers. Het Fries menu kent als starter sipelsop (uiensoep) of rikke iel (gerookte paling), gevolgd door snoekbaars met gebakken paling, en heeft als nagerecht appelkaneelijs met suikerbrood, beerenburgmousse en slagroom. Een aanrader zegt Feld, waarmee hij de rest van de uitgebreide kaart overigens niet tekort doet.  En mocht het op het terras toch wat minder toeven zijn vanwege fris weer, dan biedt de herberg een sfeervol warm onderdak. Yn ‘e Ielaek is van april tot oktober alle dagen geopend. In oktober alleen in de weekeinden en de rest van het jaar op aanvraag voor feesten en partijen tot 60 personen. Rick en Catrien Feld

Lees meer!

Bakkerij de Vries Koudum

In onze bakkerij wordt dagelijks vers gebakken. Brood Beschuit Roggebrood Oranjekoek onze specialiteit Gebak in vele soorten Vlaaien Bruidstaarten Foto-taarten Elfsteden koek En natuurlijk de Koudummer Spijs koek Winkel Deze producten vind u in de winkel waar u snel en vriendelijk te woord wordt gestaan. Al u speciale wensen hebt zoals b.v. een naam op een taart bent u bij ons aan het juiste adres.

Lees meer!

 

Contact

Merk 18
8711AB Workum
+31 (0)515 541 900

Voorzieningen